Facebook Sayfamız

10 Şubat 2013 Pazar

ÜLKEYİ KARARTAN AMPUL

 Bundan 10-11 yıl önce Erbakan'dan türeyen bazıları "Adalet ve Kalkınma" adı altında bir parti kurdular, vatandaşları vaatlerle kandırdılar, klasik bir politika tarzı işte, "asfaltsız köy kalmayacak, emekli maaşları tavan yapacak, açlık kavramı ortadan kalkacak..." falan filan. Halkın büyük bir kısmına da narkozu en hassas konudan verdiler, dini kullandılar yani, çokta başarılı oldular açıkçası, bunca insanı vaatlerle kandırmak yetmezdi, din iyi bir yöntem olacaktı. Oldu da, aradan 10 yılı aşkın bir zaman geçti, hala din ile beyinlerine zerk edilen narkoz etkisi tam olarak yok olmadı, yok başbakan şöyle, yok başbakan böyle, yok kral, yok padişah... Resmen yücelttiler herifi, o kadar ki "T...'i üzmek peygamberi üzmektir" bile dediler.

 Medyayı tekellerine aldılar, TSK'yı esir aldılar, yandaşı saraylarda yaşattılar, muhalifi sürüm sürüm süründürdüler, ülkeyi sattılar, geçmişe çamur attılar, gelecek konusunda hala türlü vaatlerle narkoz etkisini arttırmaya çalışıyorlar. Ümit Kocasakal (İstanbul Baro Başkanı) "Narkoz etkisi yavaş yavaş kalkmaya başladı" dedi, güzel de dedi, doğruyu söyledi, ama yine de narkozun etkisinde olan bir kısım onları ayakta tutmaya yetiyor, bu güzel insan Kocasakal'a da doğruları korkmadan söylediği için dava üstüne dava açtılar.

Bir de ülkeyi amansız bir karanlığa sürükleyen bu partinin sembolü ampul. Espriler uçuşuyor, Edison görse pişman olurdu gibi... Tezat yapıyorlar adeta, "sembolümüz ampul görevimiz karartmak" dercesine dalga geçiyorlar milletle, halkla dalga geçercesine yapmadıkları şeyleri yapmışcasına gösteriyorlar.

 Ülkede doğru düzgün savcı, hakim kalmadı, başbakana küfür etme ama iğneleme yap, anında dava, sonuç;
bilmem kaç bin lira para cezası, muhalif birine ana avrat söv, dava, sonuç; suç sayılmaz... Öyle ters bir ülke olduk çıktık.

 Her şey bir yana, bu ülke için savaşan, bu ülkeyi kuran, yoktan var eden Atatürk'e ve silah arkadaşlarını hiç saydılar, saygı, sevgi bi yana, eserlerine dahi hunharca davrandılar, kısacası şerefsizliğin, ahlaksızlığın en alasını bu ampul sembollü parti yaptı.

 "Ülke gelişti, ekonomi aldı başını yürüdü, kriz bizi teğet geçti" öyle güzel salladılar ki, destekçileri ülkede en pahalı doğalgaz ve benzini kullandığımızın farkında bile değiller belki, gerçi farkında olsalar ne yazar, onlara her kış beleş kömür geliyor, he makarnada cabası.

 Sözün özü ampul sembollü bu parti ne Adaleti yerine getiriyor, ne ülkeyi Kalkındırıyor, yaptığı tek şey karartmak, geriye sürüklemek

http://aydingencler.blogspot.com/
http://www.facebook.com/AydinGencler

6 yorum:

  1. tekşey karartmak ulusu fafirleştirmek ümmetçi bir toplum yaratmak istiyorlar

    YanıtlaSil
  2. bunlar idami hak ediyorlar

    YanıtlaSil
  3. Eeeeee bunları biliyoruz. Sonuç nedir? Ne yapıyorsunuz aptal aptal konuşmaktan başka ne? Bi susunda bari gözümüzü kulağımızı yormayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekber EREN;
      Zorla okuyun diyen kimse olmadı ki size, şu durumda susmak ihanettir, olan kötü şeylere göz yummaktır, gözünüzü kapatın, kulağınızı tıkayın, bu hainlerin işidir, sizin de içiniz el verirse buyrun kapayın gözleri...

      Sil
  4. mahalle kahvelerinde oturup ülkeyi kurtaran 80 yaşındaki dedeler bile bundan daha nitelikli yazılar yazar.

    YanıtlaSil
  5. mutlaka oku demişsin 6 yaş seviyesi ev ödevi kıvamında bu ne............

    YanıtlaSil